BloggProffs

Säkra och hållbara bilar 2012

För femtonde året i rad har Folksam granskat biltillverkarnas nya bilmodeller. Om alla valde bil från deras lista skulle minst 30 fler liv sparas och 400 personer slippa invalidiserande skador varje år (enligt Folksam).
Tidigare har det varit småbilsklassen som gett avkall på säkerheten, men här ser vi en intressant utveckling bland årets nya bilar. Exempelvis har vissa av småbilarna autobroms som tillval, säger Anders Ydenius, trafikforskare Folksam. Autobroms är ett av de säkerhetssystem som har stor effekt när det gäller att minska skaderisken vid en krock. Folksams beräkningar visar att antalet skadade och dödade skulle minska med minst 20 procent om alla bilar hade autobroms av dagens standard.

Hela listan på de granskade bilarna finns här

// Jenny

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu