BloggProffs

Arg …

Som förälder brukar man vilja skydda sina barn från allt ont och farligt. Men det gäller inte alla föräldrar. Såg senast i går en barn, 2-3 år gammalt, sitta i framsätet i knät på sin mamma medan pappa körde bilen. Jag förstår inte hur man kan utsätta sig själv och sitt barn för en sådan livsfara. Obegripligt!

Landstinget i Östergötland och NTF Sörmland-Östergötland har ett samarbete där vi går ut till länets alla BVC och informerar BVC-personal och föräldrar om barns säkerhet i bil. I Sörmlands län har vi TYVÄRR inte ett sånt samarbete. Och i undersökningen NTF-förbunden gjorde för några år sen så visade det sig att endast 35 % av Sörmlands treåringar åker bakåtvänt på vägen till förskolan. USELT!
En bra och informativ film om barns säkerhet i bil finner du här

Ha en bäst helg!

// Jenny

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu