BloggProffs

Transporterar du din hund på ett säkert sätt?

Det sägs att hunden är människans bäste vän, och oavsett om det stämmer eller ej så ska i alla fall alla små fyrbenta åka säkert i bilen. För att bilresan ska bli så säker som möjligt kommer här några tips:

Hundbur: Använd en bra och säker hundbur som är avsedd för bil. Det finns många på marknaden och du kan till och med specialbeställa buren så den passar just din bil. Utställningsburar och transportburar i plast erbjuder inte alls samma säkerhet som burar avsedda för biltransport. Tänk på att säkra buren med spännband så att den sitter fast i bilen och inte riskerar att kastas framåt vid en eventuell krock.

Bälte: Det finns flera olika säkerhetsbälten på marknaden med en sele som du kan fästa i bilens säkerhetsbälte. Välj ett robust, vadderat bälte som inte består av tunna band som vid en eventuell krock kan gå av eller skada din hund genom att skära in i huden.

Lastgaller: Ett lastgaller bör vara tillverkat av metall. Ett lastnät håller inte emot hunden vid en krock. Det är viktigt att säkra sätena framför genom att spänna fast bilbältena på båda sidor. Tänk på att ett lastgaller kan skydda dig men inte din hund. Vid en krock kan hunden falla ur bilen och hamna i trafiken. Ett lastgaller är inte ett lika säkert alternativ för din hund som en hundbur eller ett säkerhetsbälte.

Övrig last: Det är viktigt att du säkrar övrig last i bilen. Lösa föremål kan skada både dig och din hund vid en eventuell krock eller hastig inbromsning.

Källa: Svenska Kennelklubben

Trevlig resa!

/Helena

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu