BloggProffs

Säker och sparsam körning

Sedan en tid tillbaka kör jag sparsam körning med personalen på Landstinget. Körningen gör att, om de fortsätter som jag vill att de ska köra, så kommer de att minska sin bränsleförbrukning med i genomsnitt minst 10 %. Omräknat på ett ungefär med 20 stycken som jag har kört med så tjänar bara där landstinget tjäna ca 2 000 kr per vecka i bränslekostnader. Miljön tjänar ca 2,5 ton koldioxid per vecka. Hyfsade siffror för ett bra arbete.
Frågan infinner sig naturligtvis, varför kör inte fler människor/företag sparsam körning med en bra körcoach, typ NTF Sörmland?
Jag tror att anledningen är att de flesta inte vet hur mycket det går att tjäna, trafikskolorna som förut nästan hade monopol på sparsam körning har inte direkt gjort någon slående marknadsföring för att visa vinsterna.
Jag tror mig kunna slå vad om att i stort sett alla företag som använder bilen mycket i tjänsten skulle tjäna ca 10 % i bränslekostnad på att använda NTF Sörmland som körcoach och skulle med det tjäna in kostnaden för körcoachen på mindre än ett kvartal.
Pröva oss och gör ditt företag till den goda samhällsmedborgaren som satsar på en bättre miljö och minskad bränsleförbrukning.

”LASSE”

Taggar: , , ,

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu